Webfejlesztés: nulláról 145 000 látogató

HOGYAN ÉPÍTETTÜK FEL A NULLÁRÓL EGY PIACVEZETŐ ABLAKPROFIL GYÁRTÓ ONLINE JELENLÉTÉT?

A kihívás

Egy vezető németországi ablakprofilgyártó vállalatnak egészen 2019-ig nem volt online jelenléte Magyarországon. Így nem tudta támogatni a forgalmazóit semmilyen online marketing és márkaépítési tevékenységgel. Csúcskategóriás termékeket kínálnak, a nyílászáró piacon viszont már voltak egyéb prémium termékek bevált márkával és sok marketingtevékenységgel.

A megoldás

Első lépésként egy többoldalas, reszponzív, felhasználó- és SEO-barát weboldalt fejlesztettünk nekik, amely megjeleníti az összes forgalmazójukat és partnerüket, valamint a magyarországi címmel rendelkező üzleteiket egy térképen. A weboldal élesítése után elkezdtünk online forgalmat generálni display hirdetések, keresőmarketing (Google Ads és keresőoptimalizálás) valamint közösségi média kampányok segítségével. A fő hangsúlyt a B2C blog tartalmakra helyeztük, amelyet a gyártók többsége csak ritkán alkalmaz.

Felkerestük azokat az ablakszerelőket is, akik a vállalat B2B partnerei. Megkértük őket, hogy vegyenek részt egy közösségi média nyereményjátékban, ahol képeket tölthettek fel a beépített nyílászárókról, és a legmagasabb értékelést kapott fotókért díjakat nyerhettek.

Részletes kulcsszókutatást és tartalomtervet készítettünk nekik SEO célokra, a célközönségüket pedig a Facebook célzási beállításaihoz mérten szegmentáltuk.

Elért eredmények

1. Az online marketing stratégiánk több mint 30 000 egyedi látogatót generált a weboldalukra az első 3 hónapban. A látogatók száma egy év alatt összesen 145 000-re nőtt: ennek a 70%-a fizetett hirdetéseknek volt köszönhető. Az organikus keresésekből (SEO) származó látogatók száma havonta 20%-kal nőtt.

2. A konverziós arány (a gyártó kapcsolat oldalának vagy a viszonteladók kapcsolati oldalának a megtekintése) 4,5% fölé ment.

3. A Google TOP 10 keresési eredményei között sikerült rangsorolni a gyártó weboldalát az olyan kompetitív kulcsszavak kapcsán, mint például a „műanyag ablak” vagy az „ablakcsere”.

4. A B2B Facebook nyereményjátéknak hatalmas sikere lett, emellett pedig remek képanyaghoz jutott az ablakprofil gyártó, amit későbbi marketing anyagoknál is felhasználtunk.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

© 2014-2020 All Rights Reserved,
Dog and Pony marketing agency

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this