Sajtóközlemény írása és kiküldése profi PR cég segítségével

Sajtóközlemény írása: mit érdemes tudni róla?

Ezen az oldalon minden alapinformációt megtalálsz a Dog & Pony sajtóközlemény írás szolgáltatásáról.

A sajtóanyag írás a PR cikkekhez hasonló módon része a közönségkapcsolatok eszköztárának, habár sokkal összetettebb folyamat egy ilyen anyag elkészítése. A fő cél, hogy olyan tartalom készüljön el, ami egyszerre tudja szolgálni a vállalkozásod és az újságírók érdekeit. Minél érdekesebb és aktuálisabb a sajtóanyagod, annál több eséllyel tehet szert tömeges megjelenésre az online térben.

Itt lép közbe a Dog & Pony ügynöksége: a sajtóközlemény írás teljes folyamatát levesszük a válladról. Olvass tovább, és tudd meg, hogy hogyan tudunk Neked eredményes munkát végezni!

A fő cél, hogy olyan tartalom készüljön el, ami egyszerre tudja szolgálni a vállalkozásod és az újságírók érdekeit.

Sajtóközlemény készítése
a Dog & Pony ügynökségnél: egy sajtóanyag megírásának lépései

Budapesti PR cégünk a sajtóközlemény készítésnek teljes folyamatát tudja vállalni. Az eredményes munkához a következő lépések szerint fogunk haladni:


1. A sajtóközlemény készítés első fázisa: egyeztetés és konzultáció

Az anyag elkészítése előtt Veled egyeztetünk a részletekről, és megbeszéljük, hogy milyen információk szükségesek a sajtóanyag megírásához. Fontosnak tartjuk itt megjegyezni, hogy a jó alap (azaz a hírértékű tartalom) elengedhetetlen a sajtóanyag készítéséhez. Enélkül nem tud megtérülni a befektetett idő és pénz.


2. A sajtóközlemény készítés második fázisa: kutatás

Egy minőségi sajtóanyag elkészítéséhez részletes kutatómunkára is szükségünk lesz. Így tudunk olyan sajtóanyagot írni, ami nem csak a Te márkádhoz méltó, de az újságírók figyelmét is fel tudja kelteni.

A sajtóanyag készítésének ennél a fázisánál minden olyan információt felkutatnak a közönségkapcsolati szakembereink, ami releváns az iparágadra nézve, és alá tudja támasztani sajtóközleményed, valamint a céged és termékeinek/szolgáltatásainak relevanciáját.

Így sokkal hitelesebb benyomást kelthetsz, és annál nagyobb eséllyel hozzák le érdekes, informatív cikként a sajtóanyagodat az újságírók. Arról nem is beszélve, hogy így a termékeid/szolgáltatásaid is megbízhatóbbnak fognak tűnni a célcsoportod szemében!

Press release distribution Budapest

3. A sajtóközlemény készítés harmadik fázisa: a sajtóanyag írása

Szövegíróink már több száz ügyfélnek készítettek sikeres közleményt, a kutatási fázist követően pedig SEO szakembereinkkel együtt ők gondoskodnak arról, hogy minden formai követelmény teljesüljön a sajtóanyag összeállítása alatt. 

Ez az írott szöveg hangvételére is vonatkozik: olyan cikket írunk meg Neked, ami nem a közvetlen értékesítésről szól, hanem egy hírértékű témára hívja fel az olvasó figyelmét, és csak közvetetten von párhuzamot a céged termékeivel vagy szolgáltatásaival. Szövegíróink úgy fogalmazzák meg a sajtóközlemény tartalmát, hogy az természetesnek hasson, és szorosan összefüggjön az összegyűjtött iparági adatokkal.


4. A sajtóanyag írás negyedik fázisa: egyedi infografikák készítése

A megírt sajtóanyagot releváns számokkal is alátámasztja majd a Dog & Pony csapata, de grafikusaink ezt a lépést tovább is gondolják egyedi infografikák elkészítésével. Ez nem csak azért fontos, hogy mutatósabb legyen a sajtóközleményed, hanem azért is, hogy még átláthatóbb módon tudjuk prezentálni a cikked mondanivalóját. Arról nem is beszélve, hogy előnyben is leszel azokhoz a PR cikkekhez képest, ahol elmarasztalták ezt a lépést.

Ez sokat javít a cikk olvashatóságán, és az újságírók munkáját is megkönnyíti, mivel így kevesebb időt kell tölteniük a sajtóközleményben szereplő adatok feldolgozásával. Ezáltal pedig nagyobb eséllyel jelenhet meg a cikked az online portálukon, hiszen az újságíróknak olyan anyagot küldünk, amit szinte rögtön meg is oszthatnak.

DOLGOZZUNK EGYÜTT CÉGED SIKEREIN!

Lépj velünk kapcsolatba

Sajtóközlemény kiküldése és megjelentetése – az írásod nyomon követése

Ha elkészült a sajtóanyagod, utána foglalkozunk annak kiküldésével. Akkor is felkereshetsz minket, ha már van kész cikked, ezesetben is gondoskodunk a cikk megfelelő elhelyezéséről. Széles kapcsolati hálónknak köszönhetően több médiafelületet is fel tudunk keresni annak érdekében, hogy minél több, számodra releváns portálon jelenjen meg a sajtóanyagod.

Ezt követően pedig munkatársaink a médiajelenlétet is követni fogják, a végső riportban pedig minden egyes weboldalt szerepeltetünk, ahol megjelent a sajtóanyagod. Így egy helyen láthatod majd, hogy hogyan teljesített a cikked.

A sajtóközlemény megjelentetése már csak azért is fontos, mert az EU-s pályázati előírások közt szerepel, hogy a projekted lezárulásáról sajtóanyagot kell kiküldened, aminek legalább 3 weboldalon meg kell jelennie.

Keress fel minket bátran ha az írásban és a kiküldésben segítségre van szükséged!

sajtóközlemény írása

Sajtóközlemény árak – árajánlat kérés sajtóanyag írásra és kiküldésre

Egy sajtóközlemény ára több tényezőn múlik. Ilyen például a leütések száma, de sokkal inkább a sajtóanyag írásába és kiküldésébe fektetett munkaórák száma, valamint a megjelenéseinek helye számít. Egy sajtóközlemény elkészítése nem csak „kilóra megy”: habár terjedelmesebb PR cikkről van szó, sokkal fontosabb az írás aktualitása, tartalma, hangvétele, és az azt alátámasztó kutatómunka.

Összetettebb projektről van szó, amihez nem csak szövegírói munka szükséges. Kutatás, grafikai munka, kapcsolattartás online portálokkal, valamint egyéb online marketing és PR szempontok figyelembevétele is fontos eleme.

PR ügynökségünk (LINK) tehát a sajtóanyag elkészítésének és megjelentetésének összes lépését vállalja, ugyanakkor részben a Te segítségedre is szükségünk lesz, hogy színvonalas munkát végezhessünk, és minél pontosabb sajtóközlemény árajánlatot adjunk Neked. A Dog & Pony iparágtól függetlenül vállal sajtóanyag írást és kiküldést, de a cikk hitelességén sokat segít, ha minél többet tudhatunk meg a vállalkozásodról, és persze arról a termékről vagy szolgáltatásról, amit népszerűsíteni szeretnél.

Személyre szabott árajánlatért lépj kapcsolatba a Dog & Pony csapatával, hogy minél hamarabb nekikezdhessünk a közös munkának!

VAN EGY PROJEKTED SZÁMUNKRA?

beszéljünk róla!

GYIK

GYAKORI KÉRDÉSEK SZOLGÁLTATÁSUNKKAL KAPCSOLATBAN

MIÉRT ÉRI MEG A SAJTÓKÖZLEMÉNY ELKÉSZÍTÉSÉT ÉS KIKÜLDÉSÉT PR ÜGYNÖKSÉGRE BÍZNI?

Egy sajtóközlemény megírásának és megjelentetésének a folyamata különösen megterhelő tud lenni, főleg, ha a cégednek nincsen tapasztalata ezen a téren, és nem rendelkezik a megfelelő kapcsolatokkal az online PR világában. Így nem csak sok felesleges munkaórád mehet el egy ilyen projektre, de közel sem garantált, hogy egyáltalán megtérülnek az erre szánt erőforrásaid.

Egy profi PR ügynökség megbízásával olyan szakértőkre számíthatsz, akik már több sajtóanyag megírásán és kiküldésén vannak túl. Így biztos lehetsz abban, hogy a cikked megfelel majd a legszigorúbb követelményeknek is, és, hogy a megfelelő platformokon jelenhet meg, ahol a legtöbb eséllyel elérheted a célcsoportodat.

SAJTÓKÖZLEMÉNY FELÉPÍTÉSE: MIK A FORMAI KÖVETELMÉNYEI?

Egy sajtóközlemény felépítése több szempontból is hasonlít egy PR cikkre, viszont szigorúbb formai követelményekkel is rendelkezik. A megfelelő cím különösen fontos, akárcsak a kezdő bekezdés, de ha az írásod hangvétele átmegy közvetlen reklámozásba, akkor esélytelen, hogy bármelyik hírportálon is megjelenjen. Csakis a közérdekű, informatív, hírértékű írásokban érdekeltek az újságírók, amelyekkel a saját portáluk nézettségét is növelni tudják.

Ahhoz, hogy az újságírók lehozzák a sajtóanyagodat cikként az online portálukon, külön figyelmet kell szánnod a kísérő levélre is, ahol megfelelő e-mail tárggyal és megfogalmazás mellett kell meggyőzni a kapcsolattartókat arról, hogy miért előnyös számukra a sajtóközleményed megjelentetése. Szerencsére egy profi PR ügynökség megbízásával neked ezzel egyáltalán nem kell foglalkoznod. 

MIÉRT JÓ A SAJTÓKÖZLEMÉNY? A SAJTÓANYAG ÍRÁS ELŐNYEI

A PR cikkekhez hasonló módon, a sajtóközlemény is a közönségkapcsolatok módszerei közé tartozik, és remek lehetőséget nyújt arra, hogy növeld az elérhetőségedet az online térben, valamint arra is, hogy növeld a vállalatod hitelességét mind az iparágadon belül, mind a potenciális fogyasztóid körében.

Ráadásul egy jól megírt sajtóanyagnál akár hatalmas elérésre is szert tehetsz viszonylag rövid időn belül, de ez persze több tényezőn is múlik, mint például a megfelelő időzítés, a sajtóközlemény témájának hírértéke és aktualitása, valamint az adott portálok népszerűsége.

MI AZ A SAJTÓKÖZLEMÉNY? MIT JELENT PONTOSAN?

A sajtóközlemény jelentése a következő: egy profin megírt sajtóanyag, amit hivatalos bejelentésként is felhasználhatsz arra, hogy beszámolj egy jelentős eseményről a vállalkozásod életében. 

Ez lehet egy jelentős mérföldkő, amit nemrég ért el a céged, egy társadalmi felelősségvállalási projekt, vagy akár egy innovatív új termék vagy szolgáltatás bevezetése is, ami most éppen különösen releváns az aktuális események szempontjából. Az átlag PR cikkhez képest hosszabb szokott lenni és több kutatómunkával kell alátámasztani a mondanivalóját.

További PR szolgáltatások

Digitális PR megjelenésre van szükséged? Bízd ránk!

PR cikkek (szponzorált)

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

+36 30 530 89 86

dogpony@marketingtanacsado.hu

@dogandpony.budapest

© 2023 Minden Jog Fenntartva,
Dog and Pony marketing ügynökség

© 2023 Minden Jog Fenntartva,
Dog and Pony marketing ügynökség

4.8/5 - (63 szavazat)
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this