Inbound marketing ügynökség: stratégia és szolgáltatás | Dog & Pony

Inbound marketing ügynökség: stratégia és szolgáltatás

Az inbound marketing kifejezetten online eszközökkel dolgozik. A tartalomkészítés és a tartalom terjesztése során csak az online csatornákra koncentrál, blog, közösségi médiafelületek, valamint e-mail segítségével szerez leadeket (potenciális vásárlókat).

Levehetjük a terheket a válladról? Fordítsd az időd és energiád inkább a vállalkozásodra, a Dog & Pony ügynökség pedig a marketinget szolgáltatja hozzá. Keress fel minket!

Még ha a szakértők is sokszor eltérő véleményen vannak a tartalommarketing és az inbound marketing viszonyát illetően, az elmondható, hogy a két fogalom (bár nem kezelhetjük őket egymás szinonimájaként) szinte teljesen lefedi egymást.

Inbound marketing = tartalommarketing?

A kettő tulajdonképpen szétválaszthatatlan, hiszen nincs inbound valódi tartalom és tartalomstratégia nélkül, de tartalom sincs minőségi inbound és annak eszközei nélkül.

Mára már a gyakorlat szó szerint milliárdnyi weboldal esetében bizonyította, hogy egy vállalkozás folyamatos fejlődéséhez állandó figyelmet kell fordítanunk a marketingre.

A tartalommarketing és az inbound marketing közös célja a látogatók bevonzása

Az inbound marketing a tartalmon keresztül finoman befolyásol, célja a látogatók bevonzása. Vagyis, bár alapeleme a megszemélyesítés (perszonalizáció), mégsem az ügyfél/vevő igényeiből, vágyaiból, félelmeiből indul ki.

A tartalmat mindig utólagos mérések alapján finomítja célcsoportra, míg a tartalommarketing alapja a célzott marketing-stratégia, vagyis az előretervezés, ez alapján hoz létre tartalmakat egyenesen adott ügyfélkarakterre, vásárlási ciklusokra szabottan.

Az inbound multichannel marketing, több fronton tartja fenn a figyelmet

Technikái ennek megfelelően széles spektrumon és szimultán módon, több csatornán mozognak. A tartalomfejlesztés, a keresőmarketing, e-mail marketing, a közösségi médián keresztüli érdekes tartalmak (blogbejegyzések, tanulmányok, e-könyvek, videók) megosztásával operál.

Ezek mellett alkalmazza kapcsolattartásra az inbound a linképítést, a kulcsszó-optimalizálást és közösségi oldalakon (cikkek megjelenítése mellett) a hashtagek használatát. A feladata főleg a forgalomgenerálás, valamint az, hogy a potenciális leadeket akkor vezesse az adott céghez, amikor azok már vásárlásra készek.

Az inbound során az egyes vásárlási folyamat-szinteken olyan személyre szabott ajánlatok vagy landing pagek ill egyéb automatizált megoldások vezetik az érdeklődőket, amelyek szinte észrevétlenül vezetik el a leadeket a tényleges vásárlásig.

Folyamatos finomhangolások

Az alapos és minőségi inbound ügynökség munkája – összességében az ujját az értékesítési folyamatok ütőerén tartva képes folyamatosan minőségi potenciális ügyfeleket és márka-hű vásárlókat generálni.

Bár tulajdonképpen a széles spektrumon mozgó-pulzáló inbound marketing egészében és minden részegységében jelen van a mérés, elemzés és kiértékelés, hiszen állandó fejlesztést és adaptációt igényel a teljes kihasználása.

Ne fájjon a fejed a szakkifejezések miatt, mi a lényeget adjuk Neked: több vásárlót, nagyobb forgalmat.

Marketing kiszervezés – kiszervezett marketing (outsourcing)

Marketing kiszervezés – kiszervezett marketing (outsourcing)Minden vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor a különböző marketing tevékenységek annyira felduzzadnak, hogy döntened kell: megoldod önerőből, házon belül vagy megbízol egy külsős szakembert a feladatok elvégzésével.
Dog and Pony online marketing ügynökség - 1024 Budapest, Margit körút 11. 1. emelet 4. - Minden jog fenntartva. 2023