Linkmarketing: így működik a SEO célú, minőségi hivatkozások építése | Dog & Pony reklámügynökség: a marketing tanácsadó.

Linkmarketing: így működik a SEO célú, minőségi hivatkozások építése

A linkmarketing a mai napig az egyik leghatékonyabb eszköz, hogy a weboldalad előrébb kerüljön a keresők természetes találati listáján. A linkfarmok ideje lejárt, ám a kiemelten megbízható oldalak súlya megnőtt.

A linkmarketing „csodákra” képes, ha megfelelő kezekbe kerül

A linkmarketing röviden annyi, hogy egy másik oldal kiteszi a linked a saját oldalára. Minél több minőségi hivatkozás mutat a weboldaladra, a keresőmotorok annál inkább értékelik relevánsnak az oldalad, így növekedik annak megbízhatósága.

[Bízd ránk oldalad linkmarketingét, és a legjobb szolgáltatást fogod kapni! Cégünk a keresőoptimalizálás (vagyis a SEO) területén több éves, folyamatos, kiemelt referenciákkal bír a kisvállalatoktól a nagy bankokig. Legyél Te is hosszú távú ügyfelünk, kérj ajánlatot linkmarketing szolgáltatásunkra itt!]

Linkmarketing: így működik a SEO célú, minőségi hivatkozások építése

Linkmarketing: így működik a SEO célú, minőségi hivatkozások építése

Linkfarmok helyett minőségi oldalakról jöjjenek a hivatkozások

A Google vagy a Bing évek óta feketelistára teszi a spamnak minősülő linkfarmokat. Az ilyen oldalakat messzire elkerüljük a linkmarketing megvalósítása során!

Milyen a jó link a linkmarketingben?

A böngészési és tartalomfogyasztási szokások változása kihatott a linkek szövegére is. Az oldaladra mutató értékes linkek számán túl az is kiemelten fontos, hogy milyen horgonyszöveggel jelenítik meg a hivatkozást. Manapság nem elég annyit megadni, hogy „Kattints ide” vagy „Link”.

A keresőmotorok úgy értékelik, hogy a weblink arra a tartalomra mutat, ahogy elnevezték. Tehát egy autókölcsönző szalon prémium járműveit kínáló oldal linkjének horgonyszövege akkor jó, ha „kölcsön prémium autók” vagy hasonló néven szerepel.

A linkcsere akkor hasznos, ha releváns oldalak között történik – és közvetve kölcsönös!

A linkfarmok kiszűréséből következett a keresőmotoroknál, hogy két dologra nagyon figyelnek: az egyik, hogy olyan oldalról érkezzen a hivatkozás, amely valamiképpen kapcsolódik tematikájában a céloldalhoz.

A másik pedig, hogy közvetve legyen kölcsönös a linkelés, azaz ne sűrűn hivatkozzanak oda-vissza egymásra, hanem többnyire legalább egy harmadik oldal közbeiktatásával.

A linkmarketing rövidtávon is eredményt hoz, csodákra azonban hosszú távon képes

A linkmarketing a SEO, azaz keresőoptimalizálás egyik eszköze. Érdemes figyelembe venni, hogy a kiemelkedő eredményei hosszú távon fognak jelentkezni és összességében nézve egyáltalán nem drága, mivel idővel folyamatosan és (a PPChez képest) olcsóbban fogja biztosítani a vállalkozásod számára az elvárt forgalmat.

Hogyan valósítjuk meg Mi a linkmarketinget?

Mindig a hatékonyságra és a keresőmotorok szabályainak tiszteletben tartásával dolgozunk. A weboldal feketelistára ugyanis könnyű felkerülni, de lejönni onnan komoly nehézségeket jelent!

Kiszűrjük a kártékony linkeket

Első lépésként teljes linkprofil elemzést készítünk, hogy kiderüljön, az oldalad linkjei megfelelőek, illetve nem károsak-e.

Csapatban dolgozunk, hogy a hatékonyságot növeljük

Ügyfeleinkkel egyszerre több ember foglalkozik, akik közül mindenki a saját szakterületén dolgozik. Biztos lehetsz benne, hogy nem a grafikus nyakába varrjuk a linképítést!

Gondosan megválogatjuk az oldalakat

Minőségi és megbízható oldalakra helyezünk el csak linket! Ezzel kiküszöböljük, az értéktelen, a feketelistás, a gyenge és kétes oldalakat, a spam linkeket.

[Bízd ránk oldalad linkmarketingét, kérj ajánlatot linkmarketing szolgáltatásunkra itt! A legjobb szolgáltatást fogod kapni, mert az elégedettséged a legjobb ajánlólevél számunkra]

Szia, Péter vagyok a Dog & Pony reklámügynökség marketing tanácsadója. Ezt a cikket is én írtam és ha stratégiai vagy online kommunikációs kampány miatt fordulsz hozzánk akkor velem fogsz találkozni.

Dog and Pony online marketing ügynökség - 1024 Budapest, Margit körút 11. 1. emelet 4. - Minden jog fenntartva. 2023