Keresőoptimalizálás, de hogyan? SEO tippek és lépések a sikerhez! | Dog & Pony reklámügynökség: a marketing tanácsadó.

Keresőoptimalizálás, de hogyan? SEO tippek és lépések a sikerhez!

Íme, pár tipp, amellyel a 2016-os évben tarolni fogsz:

1. A több és minőségi tartalom egy oldalon továbbra is nyerő

Az emberek egyre többet keresnek majd olyan forrásokat, ahol egy helyen több, hiteles tartalmat is meg tudnak tekinteni. Ha Te is készítesz egy összegyűjtött tartalmat megjelenítő oldalt, akkor nagyon figyelj arra, hogy minél szélesebb körben fedj le egy témát és a tartalom mindenképpen minőségi legyen.

2. Mobilbarát SEO

Mobilbarát a weboldalad? Ha nem akkor azonnal tedd azzá, ugyanis 2016 a mobil keresések éve lesz. Az emberek egyre több táblagépet és okostelefont használnak böngészésre. ma már nem különleges a mobiltartalom, hanem feltétel! Egyes felmérések szerint az elmúlt 3 éves időszakban évről-évre 43%-os növekedést zsebelhetett be a mobil keresés. Üzleti célra 5-ből 4 fogyasztó használja a mobilját. A globális forgalom ma már 30%-a az összes internetes forgalomnak. Figyelj az optimalizálás során, a színekre, a logókra, a betűkre és a tartalomra is, mert nem csak a látogatók, hanem a Google is figyel.

3. Vedd igénybe a Google térképes alkalmazását

Minden vállalkozás számára fontos lesz a térképes alkalmazás, amely ráadásul fejlesztés, bővítés előtt is áll. A Google teljesen át fogja alakítani, így nem csak a hely megjelenítésére lesz alkalmunk, hanem akár akciókról is hírt adhatunk. Így nagy eséllyel akár útközben is úgy dönthetnek a potenciális vásárlók, hogy az adott üzletnél megállnak és élnek az akciók lehetőségével. A helyszínhez specifikus kulcsszavakat is lehet rendelni, amely a keresőkben való előrejutást is elő fogja segíteni. A mobillal keresgélők több mint 50%-a jelenleg is használja ezt a lehetőséget, így nem igazán érdemes kihagyni.

4. A linképítés a Pagerank megszűnése után is fontos

A minőségi linkek, prémium linképítés formájában továbbra is működnek. Szerezz linkeket partnereidtől, releváns közösségekből, híroldalakról vagy esetleg az ügyfeleidtől. A linkek megjelenési módjának ezerféle apró, leginkább tapasztalati úton megismerhető trükkje van, ezért ha nem értesz hozzá, inkább bízz meg minket, a Dog and Pony SEO ügynökséget.

Elvesztél a sok SEO tipp között? Keresőoptimalizálás kampány a Dog and Pony-tól, lépj velünk kapcsolatba itt!

Szia, Péter vagyok a Dog & Pony reklámügynökség marketing tanácsadója. Ezt a cikket is én írtam és ha stratégiai vagy online kommunikációs kampány miatt fordulsz hozzánk akkor velem fogsz találkozni.

Dog and Pony online marketing ügynökség - 1024 Budapest, Margit körút 11. 1. emelet 4. - Minden jog fenntartva. 2023